Napjainkban a műszaki gyártók a 3D-s technológiával igyekeznek meghódítani a piacot. Néhány éve bombaként robbantak a mozikban az első 3D-s filmek – korábban is léteztek persze ilyenek, de főleg rövidebb természetfilmekkel csalogatták a nézőket. Újabban azonban egész estés mozifilmeket, és nem csak animációs produkciókat kínálnak 3 dimenziós látványvilággal, amelyek immáron nem csak a moziban, de az otthonokban is elérhetők.

Mint olvasóink már jól tudják, 3D-s képalkotásra a holográfia tökéletesen megfelelő módszert jelent. Egy innovatív magyar vállalkozás pedig azt is megoldotta, hogy az elv képernyők kijelzőjén is működjön. A Holografika Kft. egy évtizedes kutatói munka eredményeként megalkotta a világon egyedülálló holografikus 3D monitort, a HoloVíziót.

A technológia Gábor Dénes elve alapján szabad szemmel látható, nagyméretű, színes, mozgó 3D képet állít elő. Különlegessége, hogy szemüveg nélkül korlátlan számú néző számára teszi élvezhetővé a vetítet műsort. Sőt, a számítógép generálta térbeli látvány széles tartományon körbejárható, a felhasználók akár bepillanthatnak a test belsejébe is.

Ha többet szeretnétek tudni a technológiáról, gyertek vissza holnap, és olvassátok el Balogh Tiborral, a Holografika Kft vezetőjével készült interjúnkat!