Néhány napja mutattunk egy videót arról, hogyan tudtok hologram hatású képet előállítani egy CD-tok és egy körző segítségével. Ma két olyan hobbi szettet ajánlunk, amivel tényleges hologramot készíthettek otthon, saját kezűleg. Ezek a szettek hasznosak lehetnek általános és középiskolában tanító tanerőknek, vagy kitűnő ajándékok egy műszaki érdeklődésű gyereknek.

 

A fenti képen az amerikai Litiholo cég hologram készítő szettje szerepel, amelyet az oldal tanúsága szerint alig 100 dolláros áron lehet hozzájutni. A szett tartalmazza a tárgy megvilágításához szükséges lézert, a filmet, amire a hologramkép rögzíthető, valamint az instrukciós füzetet, aminek segítségével bárki - legyen bármilyen amatőr - tökéletes hologramot állíthat elő. 

Elég meggyőző, nem?

Balra, ez a másik szett az Integraf terméke. Náluk három verzióban is megvásárolható a hologram készítő készlet. A legolcsóbb a fenti szettel egyező áron kapható, amely tíz holografikus kép előállítására elegendő. A drágább szettekben 12, illetve 30 darab képhez elegendő rögzítő lemez, illetve előhívó folyadék található. Ezek ára valamivel borsosabb, 120 és 170 dollár között mozog. Mindhárom csomag tartalmaz instrukciós és tájékoztató füzetet.

Ha valakit érdekelne, mindkét cég szállít nemzetközi szinten is.